SDP BiH TUZLA je najjača i najbrojnija partijska organizacija u Gradu Tuzla i u SDP BiH

saopstenje_nLokalni izbori su pokazali da je Gradska organizacija SDP BiH Tuzla najjača i najbrojnija  organizacija u SDP BiH i u gradu Tuzla. Trenutni broj članova SDP BiH Tuzla je oko 3.500  i iz dana u dan se povećava. Ankete, koje smo radili u maju mjesecu ove godine, pokazuju da rejting SDP BiH raste kao i rejting SDP BiH Tuzla. Kao što je to bilo i na zadnjim izborima,  na  kojima  je  Stranka  za  BiH  osvojila  nešto  preko  2%  glasova,  tako  je  ova stranka  bila  gotovo  neprimjetna  i  u  navedenim  anketama.  Iznošenje  neistina  o masovnom prelasku članova SDP BiH Tuzla u Stranku za BiH smatramo zlonamjernim dezinformisanjem javnosti od strane pojedinaca koji više i nisu bili članovi SDP BiH. Podsjećanja radi, neki od tih su još davno pokušali nanijeti štetu SDP BiH u procesu reevidencije članstva, kada su donosili fiktivne spiskove ljudi koje su željeli učlaniti u SDP BiH, što naravno nismo dozvolili. Opravdano smatramo da su sad te iste spiskove ponudili Stranci za BiH, predstavljajući to prelaskom članstva iz SDP BIH.

 

Predsjednik SBiH, gospodin Jerlagić, čija stranka na izborima u Tuzli, nije osvojila niti minimum potreban da osvoji mandat bar za jednoga vijećnika, raduje se što su mu pristupili  bivši  članovi  SDP-a  Jovanović  i  Hasić.  I mi  u  SDP-u  se  tome  radujemo  i svakodnevno primamo pozive oduševljenog članstva.

 

SBiH smatra da se bitno pojačala sa pomenutom dvojicom i navodnih 200 bivših članova SDP-a  koje  mi  do  danas  nismo  uspjeli  identifikovati.  Socijaldemokratska  pratija  Bosne i Hercegovine smatra da, nakon isključenog Jovanovića i, u SDP-u  i  u  gradu  opravdano nepopularnog Hasića, možemo očekivati još brži rast podrške SDP-u u Tuzli.

 

Press služba GO SDP BiH Tuzla