Saopštenje za javnost GO SDP BiH Tuzla

Tuzla je slobodna od 1943. godine. Slobodu su joj dali i decenijama čuvali građani, borci i lijevo orjentisane političke snage. Ovaj grad je u najtežim danima čuvao zajedništvo. Zajednički život je uvijek bio sinonim za ovaj grad. Ipak kroz historiju su se javljali ljudi koji su to naše zajedništvo htjeli urušiti, zarad sitnih interesa.
SDP kao čuvar najbitnije vrijednosti ovog Grada – zajedništva, nikada neće dozvoliti da bude drugačije. U
posljednje vrijeme se opet bude ti nasrtaji na naš voljeni grad, ali i državu. Pojedinci poput Omera Berbića čiji su mandati zasnovani pretežno na kritikovanju svih pozitivnih stvari u ovom gradu pokušavaju po ko zna koji put, zarad sitnih interesa i poena manipulišući pojedinim činjenicama baciti sjeme nepovjerenja i razdora među naše građane.
Ipak, svi bi trebali znati kako ovaj grad živi i diše, pa se nadamo da nisu svjesni svojih grešaka i poteza kojima pokušavaju da bace mrlju, kako bi prikupili poene za nadolazeće izbore. Manipulisanje činjenicama i spinovanje je svima nama dobro poznato, a to je nešto na čemu oni svoj rad zasnivaju. Posebno je opasno ovakvim stvarima manipulisati u vrijeme političke krize i sve većih nasrtaja Dodika i sličnih na Bosnu i Hercegovinu i suživot u našoj državi.
Ovim putem šaljemo poruku i našim građanima da je ovo izborna godina i da imaju na umu da će ovakve stvari biti tek početak, jer pojedincima je bitan lični interes, te oni neće mariti da zloupotrijebe i na svaki način pokušaju da zavade građane. Međutim, ono što oni zaboravljaju je da naš grad uvijek bio i uvijek će biti simbol slobodarskog, multikulturalnog okruženja, a nama iz SDP-a Tuzla je bilo i ostalo nepisano pravilo da to zauvijek i očuvamo.