Saopštenje Kluba vijećnika/ca SDP u GV Tuzla: Osuda seksizma i govora mržnje

Osuda seksizma i govora mržnje

Poštovani i poštovane sugrađani i sugrađanke, s gnušanjem želimo upoznati javnost da je dana 23.01.2018. nakon održane sjednice Gradskog vijeća Tuzla, samoprozvani novinar i vlasnik web portala dosije.ba i salines.info, Danijel Senkić (član Komisije za informisanje GV ispred Bosanske stranke – Mirnes Ajanović), uvrijedio i potom javno na svom Facebook profilu ponovio uvredu prema vijećnici Socijaldemokratske partije u Gradskom vijeću Tuzla, Merimi Softić, upućujući iznad svega primitivne i najprostije riječi koje promoviraju muški seksizam, mržnju i omalovažavanje žena na nivou predrasuda.

Screenshot_20180124-123000Foto: screenshot – facebook.com

Ovim saopštenjem osuđujemo gnusne uvrede, šovinizam i primitivizam Danijela Senkića i zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih zbog govora mržnje i mizogonije prema vijećnici Softić. Merima Softić je vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću Tuzla treći mandat zahvaljujući glasovima građana i građanki grada Tuzla. Jedna je od najuspješnijih sportistkinja u historiji grada i vlasnica titule za sportistkinju decenije Bosne i Hercegovine.

 

Merima

 Merima Softić

Ovim putem pozivamo sve građane i građanke Tuzle da skupa s nama budu podrška Merimi, i svim ženama u Bosni i Hercegovini u svim sferama života i da osude ovaj i ovakav govor mržnje. Odvratne i gnusne uvrede prema ženama nikada ne smiju biti predmet odobravanja i ismijavanja, i nikako ne smiju proći nekažnjeno. Klub vijećnica i vijećnika Socijaldemokratske partije Tuzla će i putem nadležnih institucija tražiti sankcionisanje ovakvih postupaka, a od ostalih predstavnika stranaka u Gradskom vijeću Tuzla očekujemo istu ako ne i jednaku podršku u borbi protiv ovakvih sličnih istupanja. Na kraju, na našu zalost, u prilogu možete vidjeti o kakvom se istupu radi.

 

KLUB VIJEĆNICA I VIJEĆNIKA SDP BIH U GRADSKOM VIJEĆU TUZLA

Podijeli