Posjete: Zastupnik u Parlamentu SR Njemačke u posjeti Gradskoj organizaciji SDP BiH Tuzla

Josip Juratović zastupnik njemačkog SPD-a (Socijaldemokratske stranke) je posjetio Gradsku organizaciju Tuzla gdje su ga dočekali i ugostili Slađan Ilić i  Adis Kovčić, predsjednik i sekretar Gradske organizacije SDP BiH Tuzla.

Sastanak je protekao u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi, gdje se Juratović upoznao sa stanjem i procesima u Gradskoj organizaciji SDP BiH Tuzla, političkoj situaciji u Tuzli, ali i Bosni i Hercegovini.

bty

Jedna od tema sastanka je bilo i status socijaldemokratskih partija prvenstveno u Europi i Europskoj uniji, gdje socijaldemokratija proživljava jedan težak period i gdje se sve češće govori o potrebi formulisanja novog načina razmišljanja socijaldemokratskih partija zasnovanog na univerzalnim postulatima socijalne pravde, jednakosti i solidarnosti, ali u novom vremenu globalizacije, porasta nacionalne netrepeljivosti i drugih izazova.bty

 

Juratović boravi u posjeti Gradu Tuzla, gdje je u ponedjeljak 08.01. u Ateljeu Ismet Mujezinović održao Okrugli sto na temu „Kako građanima vratiti nadu u bolji život u Bosni i Hercegovini“.

Juratović je rođen 1959. godine u Koprivnici u Hrvatskoj. Od 1974. godine živi u Njemačkoj. Od 2005. godine postaje član njemačkog Bundestaga ispred njemačke socijaldemokratske partije (SPD) i na toj poziciji nalazi se i danas. Član je odbora za rad i socijalna pitanja u Bundestagu.

Press GO SDP BiH Tuzla

 

Podijeli