Nova energija i važan zaokret u BiH

Gradska organizacija SDP BiH Tuzla u četvrtak je održala promotivni skup i druženje sugrađanki i sugrađana sa kandidatkinjama i kandidatima SDP na predstojećim izborima u tuzlanskom naselju Slatina.Kako je istaknuto, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je izradila plan izlaska iz mraka podjela, nesposobnosti, mržnje i bezdušnosti. Jedan plan, 13 oblasti, desetine rješenja.

 

Imamović: ‘Moraju se desiti promjene i zaustaviti nazadovanje BiH’

˝Kada smo moj tim i ja obećali da ćemo ukinuti redukcije vode, da ćemo izgraditi Panonska jezera, da ćemo imati plažu u centru grada, da će Tuzla biti grad kulture i turizma, da ćemo imati najviše malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini, neki nisu vjerovali. Danas vidimo da su bili u pravu oni koji su nam vjerovali. Preporodili smo Tuzlu. Vrijeme je da svi zajedno preporodimo Bosnu i Hercegovinu. Mnogi su mišljenja da bi bilo dobro tuzlanski primjer proširiti na cijelu BiH. Izbori su prilika da to uradimo, tj. pobjeda SDP-a BiH i pobjeda Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH. Za građane BiH drugoga puta nema, u to sam u potpunosti siguran˝, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH i dodao: ˝Mi moramo promijeniti te vlade tako što ćemo što masovnije izaći na izbore i glasati za SDP. Država je velikoj krizi. Iz krize je ne mogu izvući oni koji su državu doveli u tu krizu. Moraju se desiti promjene i zaustaviti nazadovanje Bosne i Hercegovine. Glasajući za SDP BiH na svim nivoima i Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH  vi glasate za promjene i spas Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da Bosni i Hercegovini svane i  da BiH oslobodi svoju unutarnju energiju˝.

 

Ilić: ‘Promjeniti korumpiranu vlast na svim nivoima’

˝Bosnu i Hercegovinu su napadali vijekovima. Uvijek je odbranjena i uvijek će biti odbranjena. Bit će odbranjena dok ima istinskih patriota svih naroda i nacionalnsoti u Bosni i Hercegovini. Pokazali smo da se znamo boriti i da se znamo odbraniti. Isto tako u BiH se moramo boriti protiv lopovluka, kriminala i korupcije koja je rak rana ovog društva. Svjedoci smo afera koje svakodnevno kreiraju ovi na vlasti. Rezultat toga je odlazak naših sugrađana van granica BiH. Jedini način da promijenimo korumpiranu vlast na svim nivoima jeste da izađete na izbore i da svoj glas date SDP-u. Tuzlanski SDP na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem je pokazao kako se osnažuje ekonomija, poboljšava socijalna zaštita, kako se osnažuje kultura i sport. Vrijeme je da to pokažemo i na drugim nivoima vlasti˝, istakao je predsjednik GO SDP Tuzla i kandidat za Skupštinu TK Slađan Ilić.

 

 

Okić: ´Plan sadrži 13 oblasti i desetine rješenja’

Kandidatkinja SDP-a za Parlament Federacije BiH Azra Okić je kazala da u SDP-u imaju plan i program kako bi u narednom period našu zemlju usmjerili na pravi put. ˝Plan sadrži 13 oblasti i desetine rješenja. Obuhvatili smo oblasti koji se tiču svih građana i građanki BiH. Planom obećavamo povećati ulaganja u nauku i naučno-istraživački rad s ciljem osnaživanja privrede i društva u cjelini. Omogućit ćemo nova radna mjesta i veće plate. Zadržati mlade u BiH, uraditi reform obrazovnog sistema, zaštititi temeljna prava penzionera. Planom obećavamo i socijalnu sigurnost za sve građane i građanke. Ujednačavanje porodiljskih naknada, formiranje alimentacionog fonda, punu ravnopravnost osoba sa invaliditetom. Zdravstvo za sve. Planom obećavamo i reform javne uprave, reviziju privatizacije, obračun sa korupcijom i organizovanim kriminalom, energetsku sigurnost, ulazak u EU i NATO˝, izjavila je Okić.

 

 

Mahmuzić: ‘Tuzlanske neuništive vrijednosti želimo prenijeti na druge nivoe vlasti’

Sekretar Kantonalne organizacije SDP-a Tuzla Elvir Mahmuzić, kandidat za Parlament Federacije BiH, je kazao da smo svi svjesni činjenice u kakvom stanju se nalazi Bosna i Hercegovina, koja je u protekla četiri godine u konstantnoj blokadi. ˝Političke vladajuće elite i tajkuni odlučuju o našim sudbinama i rade sve samo za vlastiti interes. Sve na štetu običnog čovjeka, radnika, penzionera. Na štetu čovjeka koji danas jedva kraj sa krajem sastavlja. Razgovaramo sa ljudima. Čujemo ljude i njihove probleme i vapaje. Siguran sam da će 3.oktobra ujutro u BiH da svane ‘novi dan’. Mi u Tuzli imamo se čime ponositi. Imamo rezultate. Ovaj grad je danas ljepši i ugodniji za život. To je zahvaljujući našem gradonačelniku Jasminu Imamoviću, tuzlanskom SDP-u na čelu sa Slađanom Ilićem, našim vijećnicima i vama koji predano radite da čuvate vrijednosti SDP-a i socijaldemokratije. Tuzlanske neuništive vrijednosti želimo prenijeti na druge nivoe vlasti. Da im pokažemo kako se to radi. A to možemo kada naši ljudi iz SDP-a sjednu u skupštine i parlamente, te kada naš Tuzlak Denis Bećirović bude novi član Predsjedništva BiH˝, poručio je Mahmuzić.

 

Dervišević: ‘Želimo vladavinu prava, socijalnu pravdu i društveni dogovor’

Prof. Rejhana Dervišević, kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu BiH, je kazala da su od Bosne i Hercegovine nacionalisti napravili najsiromašniju državu u Evropi. ˝BiH je korumpirana i nacionalno zloupotrebljena država. To se mora promijeniti. Nesposobni kadrovi upitnih diploma, ali podobni, nalaze se na odgovornim pozicijama. Takvi su nam politizirali sudove, obrazovanje, zdravstvo. To se mora promijeniti. Ne treba da trpimo i tolerišemo oholost i bahatost onih koji upravljaju ovom državom više od  30 godina. Dosta više familija, sinova, snaha, mindera, talova i lopova.Pokazali su nam i dokazali da nemaju ni trunke empatije a ni obraza. Ogorčeni smo zbog nepravde. Ovo nije društvo jednakih šansi. Nama treba i želimo vladavinu prava, socijalnu pravdu i društveni dogovor. Građanska država je jedina garancija opstanka naše domovine. Nećemo dozvoliti da nacionalisti otmu budućnost našoj djeci. Ukažite više povjerenja ženama na mjestu odlučivanja. Glasajte za žene na listama˝, izjavila je Dervišević.

 

 

 

Podijeli