NEĆEMO DOZVOLITI SDA-SBB-HDZ KOALICIJI DA PRIVATIZIRA I UNIŠTI TUZLU

Vladajuća koalicija SDA-SBB-HDZ uništava i privatizira sve redom. Zadnji primjer je juče, Fabrika Duhana Sarajevo, prodata u bescijenje. Šta li je sljedeće?

U Tuzli takođe pokušavaju uništiti sve za što im se pruži prilika. Univerzitet stavljaju pod političku kontrolu. Ko nije podoban izgleda još malo pa neće moći ni raditi na Univerzitetu. Rudnik Soli kao plijen dobio SBB i odmah direktor iz Tuzle i Tuzlaci iz uprave napolje. Po Tuzlanskim srednjim i osnovnim školama imenuju direktore iz drugih općina kantona. U UKC Tuzla nema šanse da se zaposli neka Tuzlanka ili Tuzlak. U Rudniku Kreka svi koji su bili na nekoj funkciji, a iz Tuzle su, odmah su smijenjeni. U Elektrodistribuciji takođe glavna je referenca da nisi iz Tuzle i tako dalje. Još jedino što je ostalo Tuzlacima je naša Tuzla i naša Tuzlanska imovina. SDA-SBB-HDZ koalicija ovih dana sa svojim satelitima na sve moguće načine, lažima, prevarama, bahatosti i silom pokušavaju i Tuzlu pretvoriti u svoj plijen.

Gradski odbor SDP Tuzla poručuje svima koji Tuzlu vide kao plijen i onima koji žele oteti sve što je Tuzlansko da to Tuzla i Tuzlaci neće nikada dozvoliti. Uništavanje Tuzle nikom nije uspijelo pa neće ni vama. 2.oktobra Tuzla će još jednom pokazati da PRAVE VRIJEDNOSTI TRAJU i da je TUZLA ISPRED SVIH!

PRESS SLUŽBA GO SDP BIH TUZLA

Podijeli