Namjerava li Mirnes Ajanović djeliti Tuzlu, kao što je planirao djeliti Bosnu i Hercegovinu?

Većini građana Tuzle i Bosne i Hercegovine nije poznato da se Mirnes Ajanović na političkoj sceni BiH pojavio 1995. godine, objavljivanjem knjige „Manifest bošnjačke republike“. Objavljujući ovu knjigu, čiji sastavni dio je i „Prijedlog nacrta Ustava Bošnjačke republike“, Mirnes Ajanović je postao prvi političar Bošnjak koji se otvoreno zalagao za podjelu Bosne i Hercegovine na bošnjačku, srpsku i hrvatsku republiku.

Manifest

 

Kako je moguće da političar koji zagovara podjelu naše države, koji zajednički život i multikulturalnost smatra iluzijom, ima ambicije da bude gradonačelnik Tuzle, grada koji sve to što on zagovara NIJE. Da li namjerava urušavanjem, jednog od najsvjetlijih primjera zajedničkog života u Bosni i Hercegovini, urušavanjem Tuzle, kao najpouzdanijeg čuvara multikulturalnog bića Bosne i Hercegovine, postići u svojoj knjizi proklamovane mračne ciljeve podjele Bosnei Hercegovine? Po našem mišljenju, suprostavljanje Tuzle ovako mračnim namjerama, prouzrokovalo je frustraciju frustraciju i mržnju Mirnesa Ajanovića prema svemu što je do sada u Tuzli postignuto, prema svemu na što su građani svih nacionalnosti ponosni.

 

Građanke i građani Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić i SDP BiH mu to neće dopustiti. Ponosni smo na svoj grad, na svoje ljude, a najponosniji smo na naš zajednički život, koji nisu uspjeli narušiti ni mnogo uporniji, jači i organizovaniji od Mirnesa Ajanovića. Ponosni smo na svoju raznolikost i ne opraštamo nikome ko i pomisli mjenjati tuzlanski način života, prijateljstva, ljubavi. Historija je pokazala da samo zajedno možemo ostvariti i najveće moguće ciljeve.

 

Kandidat GO SDP BiH Tuzla dr.sc. Zijad Lugavić, u najvažnije prioritete svog programa je stavio očuvanje zajedničkog života i njegovanje antifašizma. I zbog toga je važno izaći na prijevremene izbore u nedjelju, 05.02. i svoj glas dati Zijadu Lugaviću, koji je svoju ljubav prema Tuzli i Bosni i Hercegovini dokazao tako što je kao devetnaestogodišnjak, postao pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Kao doktor ekonomskih nauka, dr.sc. Zijad Lugavić je život posvetio razvoju našeg grada i njegovanju svih naših zajedničkih vrijednosti.

 

Pozivamo građanke i građane Tuzle da u nedjelju, 5.2.2023. glasaju za dr.sc. Zijada Lugavića, da na taj način glasaju za poštenje, iskustvo, znanje, pristojnost,dobrotu, zajednički život, antifašizam, ljubav prema Tuzli, za očuvanje već stvorenih vrijednosti i za stvaranje novih vrijednosti.

 PRESS GO SDP BIH TUZLA