“Na listi SDP-a su moralni, obrazovani i kulturni ljudi”; Intervju-nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla dr. Aleksandar Vujadinović: “U budućnosti Tuzlu vidim kao grad za sve nas u kome prave vrijednosti traju”

“Na listi SDP-a su moralni, obrazovani i kulturni ljudi”; Intervju-nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla dr. Aleksandar Vujadinović: “U budućnosti Tuzlu vidim kao grad za sve nas u kome prave vrijednosti traju”

˝Vjerujem da će građani Tuzle ovoga puta više nego ikada prije prepoznati naše sjajne kandidate i kandidatkinje sa liste za Gradsko vijeće Tuzle i kvalitete našeg  kandidata za gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića. To je bitno da bismo  zajedno nastavili graditi Tuzlu, kako bi u budućnosti bila još bolja, ljepša i modernija˝, kazao je nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla dr. Aleksandar  Vujadinović

TIP: Zašto ste se politički angažovali?

Vujadinović: Već duže vrijeme sam razgovarajući sa ljudima shvatio da svi nekako negodujemo zbog aktuelne politike, da smo skloni kritikama, a da smo se sklonili u stranu i da sami ništa ne poduzimamo. Stekao sam utisak da je jedna opšta inertnost, sitni interes i malodušnost zavladala među ljudima, a ja sam uvijek vjerovao da može i mora biti bolje, još iz studentskih dana. I smatrao sam da svako od nas ukoliko poradi na sebi i sebe učini boljim, obrazovanijim, vrijednijim doprinosi i ovom gradu, i Bosni i Hercegovini. Zato kada smo razgovarali u SDP-u o poziciji nosioca liste kandidata za Gradsko vijeće SDP-a Tuzla, nakon kraćeg razmišljanja, i posebno kada sam vidio imena na listi kandidata SDP za Gradsko vijeće prihvatio sam se ove zahtjevne i odgovorne uloge u političkom životu Grada Tuzle.

TIP: Zašto baš SDP?

Vujadinović: Pa jednostavno zato što je SDP jedina ideološka opcija koja je meni potpuno shvatljiva i razumljiva u ovom gradu. A i od najranijih dana i dejtinjstva sam nekako vezan za SDP, i samu zgradu SDP u kojoj je moja mama Josipa radeći tada kao sekretarica u Opštinskom komitetu zaradila i penziju. Tata je cijeli život slijedio Titovu ideju, tako da za mene oko izbora političke opcije nije bilo nikakve dileme.

slika-2931-600x400

TIP: Biti nosilac liste SDP-a za Gradsko vijeće Tuzle je velika odgovornost?

Vujadinović: Rekao bih, ogromna odgovornost jer sam shvatio da ni na koji način ne smijem iznevjeriti, prije svega sjajne kandidate sa liste SDP od kojih sam imao izuzetnu podršku tokom cijele predizborne kampanje, a zatim ni samu partiju i građane Tuzle koji nas podržavaju.

TIP: Na listi SDP-a za Gradsko vijeće Tuzla su nova imena. Ko čini listu? Mogu li novi kandidati donijeti nešto novo u političkom životu SDP-a.

Vujadinović: Posebno me raduje da se na listi nalaze nova, ali prepoznatljiva imena, neke od njih sam poznavao i ranije, a pojedine sam sada upoznao, i moram reći da su to moralni, obrazovani i kulturni ljudi, dokazani na svojim radnim mjestima, neospornih profesionalnih i ljudskih kvaliteta, i uvjeren sam da u politički žvot grada mogu donijeti neku novu pozitivnu energiju, te spremnost da na jedan civilizovan način rješavaju probleme i zahtjeve građana.

TIP: Možete li nam u kratkim crtama predstaviti program koji nudite biračima?

unnamed3-604x4001-604x400Vujadinović: Mi u SDP smatramo da imamo dobre ideje i projekte vezane za dalji ekonosmki razvoj, za povećanje stope zaposlenosti koja sada iznosi u Gradu Tuzli 61%. Smatramo da su se stekli uslovi da u narednom periodu obezbijedimo oko 4-5 hiljada radnih mjesta čime bi se ova stopa zaposlenosti popela na 70%. Idemo sa programima za dalji razvoj infrasktrukturne mreže u užoj gradskoj zoni i u svih 40 mjesnih zajednica koje čine Grad Tuzlu. Tu su projekti za dalji razvoj malog poduzetništva, za proizvodnju zdrave hrane, za turizam, sport i kulturu.

TIP: Kako vidite Tuzlu u budućnosti?

Vujadinović: Kao moderan, savremen grad u koji su svi dobronamjerni ljudi dobrodošli, grad koji ima perspektivu razvoja u svim sferama privrednog i društvenog života. Grad koji je po svojoj toleranciji prepoznatljiv i van granica Bosne i Hercegovine. Grad za sve nas u kojem prave vrijednosti traju.

TIP: Koja su očekivanja SDP-a od lokalnih izbora u Tuzli?

Vujadinović: POBJEDA!

tip.ba