Izabrano novo rukovodstvo Skupštine na čelu sa Slađanom Ilićem

Parlamentarna većina u Skupštini Tuzlanskog kantona (SDP, PDA, SBB, Naša stranka)  je prihvatila ostavke predsjednika Skupštine TK, njegovog zamjenika iz reda hrvatskog naroda i premijera TK. Nakon toga, imenovano je novo rukovodstvo Skupštine TK.

Slađan Ilić (SDP) iz reda srpskog naroda imenovan je za predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona.

Za zamjenicu predsjednika Skupštine TK iz reda hrvatskog naroda imenovana je Vedrana Petrović (SDP), dok je Lejla Vuković (SBB) iz reda Bošnjaka ostala na poziciji zamjenice predsjednika.

Do imenovanja nove Vlade sekretari ministarstava su zaduženi za njihov zakonit i nesmetan rad.

Nakon što je izabrano novo rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona, usvojen je Budžet TK za 2021. godinu u iznosu 433 miliona KM. Na prihode od indirektnih poreza se odnosi  202 miliona KM, 43 miliona KM na porez na dohodak, a 45 miliona KM porez na dobit.

˝Meni je drago da smo usvojili jednoglasno najvažniji dokument, Budžet Tuzlanskog kantona. Pokazalo se šta su sve bili problemi. Prevazišli smo to, ne trebamo se vraćati nazad. U narednom periodu trebamo sve ovo gledati s jedne vedrije i pozitivnije strane i da ne dolazimo više u ovakve situacije i političke krize˝, izjavio je novoizabrani predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić.

 

 

izvor:tip.ba