„Internet vijećnici“ samozvanog Progresivnog bloka plaćenim oglasima i bilbordima obmanjuju građanke i građane Tuzle

GO SDP BiH Tuzla ovim putem želi skrenuti  pažnju na širenje dezinformacija i neistina od strane četiri vijećnika samozvanog Progresivnog bloka u GV Tuzla, vezano za donošenje Statuta Grada Tuzla.

Prije svega, Statut Grada Tuzle nije donesen zaslugom dvije vijećnice i dva vijećnika koji sada putem plaćenih oglasa obmanjuju javnost. Naprotiv, najveća prepreka donošenju novog Statuta na majskoj sjednici bila su upravo četiri vijećnika samozvanog Progresivnog bloka.  Prvo, oni nisu glasali za Program rada vijeća u kojem je  predviđeno da se novi Statut donese u mjesecu maju. Dakle, da se postupilo po njihovoj volji, novi Statut ne bi bio ni razmatran, a kamoli donesen na majskoj sjednici. Drugo, dva vijećnika i dvije vijećnice, koji sebe nazivaju „Progresivnim blokom“, dostavili su svoj prijedlog Statuta u kojem se zalažu za posredne izbore u Mjesnim zajednicama. Danas u svojoj internet kampanji tvrde  sasvim suprotno, tj. da su oni najzaslužniji  za održavanje direktnih i neposrednih izbora za članove savjeta mjesnih zajednica.

SDP se zahvaljuje svim vijećnicama i vijećnicima Gradskog vijeća za donošenje novog Statuta. Svima, osim vijećnicima samozvanog Progresivnog bloka, iz razloga što nisu bili za to da Statut bude na razmatranju i usvajanju u mjesecu maju i zato što nisu predlagali neposredne i direktne izbore za članove savjeta mjesnih zajednica, nego su predlagali da savjete mjesnih zajednica ne biraju građani, nego vijećnici.

SDP „internet vijećnicima“ samozvanog Progresivnog bloka poručuje: Istina je jača od laži.

GO SDP BiH Tuzla

 

Podijeli