Glas za dr.sc. Zijada Lugavića je vaša investicija za kontinuitet razvoja Tuzle

Tuzla je grad dostojanstvenih građana i građana, koji zaslužuju da ih vodi častan i moralan gradonačelnik sa znanjem, poštenjem i iskustvom. Gradski odbor SDP Tuzla je prepoznao takav karakter u dr. sc. Zijadu Lugaviću kojeg je kandidovao za prijevremene izbore za gradonačelnika Tuzle koji će se održati 05.02.2023 godine.U svom prvom obraćanju javnosti dr. sc. Zijad Lugavićje jasno i vizionarski iznio pravce svog djelovanja u narednom razdoblju, onako kako priličiti ozbiljnom kandidatu s velikim iskustvom na odgovornim pozicijama kako u realnom sektoru tako iu gradskoj administraciji, ne pribjegavajući ni na koji način izvrtanje činjenica, insinuacijama i politikantstvu koje vrijedi inteligenciju ozbiljnih ljudi , a koje vode pojedini protukandidati. Ne pratimo mnogo kampanja kandidata Omera Berbića, jer osim floskula u stilu da je bolje biti lijep, pametan i bogat, nego ružan, glup i siromašan, ništa konkretno nismo čuli uz nevjerovatno izvrtanje činjenica i neistine, a što je nastavak njegovog djelovanja iz vijećničkih klupa . Spomenućemo samo neke, kao npr.da je inicijativa za rekonstrukciju terena na gradskom stadionu Tušanj njegova inicijativa, da će se Sloboda vratiti u Europu,

Prosto je nevjerovatno da je Naša stranka kandidovala Omera Berbića, čovjeka koji nema ni znanja, ni iskustva i još uz to pribjegava izvrtanju činjenica, lažima i obmanama glasača.

Laž je da njemu pripadaju zasluge za obnovu terena na Stadionu Tušanj, jer je teren obnovio Nogometni savez BiH uz podršku Gradske uprave, au okviru projekta FIFA, baš kao što je to slučaj iu ostalim gradovima u kojima se obnavljaju tereni.

Berbić tvrdi da se u Tuzli slabo razvija turizam i da je razvijeniji, npr. u Gradačcu. Istina je da je u 2021. godini Tuzla uplatila 65,4% turističke boravišne takse uplaćene u cijelom kantonu, dok je Gradačac uplatio 3%. Istina je da je u Tuzli od gradnje prvog slanog jezera, 2003. godine, broj smještajnih turističkih kapaciteta porastao za 1,025%, te da je u 2022. godini u odnosu na ukupne kantonalne boravišne turističke takse iz grada Tuzle povećan za oko 70%, a sve ostale općine TK su uplatile oko 30%.

Berbić tvrdi da je rad gradske uprave netransparentan, a Federalni ured za reviziju je od 19 revidiranih gradova i općina za budžetsku 2020. godinu, samo i jedino Gradu Tuzli dao pozitivno mišljenje za finansijsko izvještavanje i poslovanje. Prema istraživanju NVO „Zašto ne“ Grad Tuzla je u 2021. godini ušao u top pet najtransparentnijih gradova i općina u BiH i to u konkurenciji svih 145 gradova i općina u BiH.

Berbić tvrdi da je u Tuzli previše zaposlenih u gradskoj upravi i za primjer navodi Osijek, grad u Hrvatskoj. Vrijeme dokazuje da nema ni poštenja ni znanja. Istina je da poslovi civilne zaštite, vatrogasna jedinica, urbanizam, pravobranilaštvo, geodetski poslovi, inspekcije i slično, u Bosni i Hercegovini jesu u gradskoj nadležnosti , au Hrvatskoj nisu.

Kao što laže sa podacima, tako i daje lažna obećanja. Obećava izmještanje zatvora, a radi se o isključivoj nadležnosti Federacije BiH, obećava igrališta na lokacijama koje nisu gradske, obećava rušenje privatnih zgrada…

Pozivamo građane i građanke da glasaju 5.2.2023. izađu na prijevremene izbore i glasaju za dr.sc. Zijada Lugavića. Glasajući za dr.sc. Zijada Lugavića, dajete svoj glas za poštenje, iskustvo i znanje. Vaš glas Zijadu garantuje da će Tuzla ostati srce antifašizma, razumijevanja, tolerancije, socijalne pravde, jednakosti i svake vrste međusobnog uvažavanja.                                                                                                                                                                                  

Press služba GO SDP BiH Tuzla