„ZELENA LJEVICA“ IZVRŠAVA NAREDBE SVOG STVARNOG ŠEFA

Konačno su pale maske, iako je to bilo poznato i od ranije, DF i SD su krenuli u izvršavanje naredbi svog stvarnog šefa Bakira Izetbegovića. SDA i Bakir Izetbegović godinama bezuspješno pokušavaju da sruše socijaldemokratsku vlast u Tuzli, a ovaj put su za takav pokušaj našli izvršioce, svoje sadašnje sluge u vlasti TK, SD i DF. Da je to istina pokazuje da navedeni privjesci SDA ne idu da osvoje načelničke pozicije recimo u Živinicama ili u sarajevskim opštinama, kako ničim ne bi ugrozili pozicije načelnika SDA.

Mi u SDP BiH znamo, a sigurni smo da to i građani znaju, da su DF i SD Bakirova takozvana zelena ljevica ali moramo ukazati na licemjerstvo i neprincipijelnost SDA-ovih privjesaka SD i DF.

Poznato je da su DF-ovci na čelu sa Željkom Komšićem, predsjednika SD-a Envera Bijedića javno nazivali najvećim kriminalcem u BiH. Također je poznato da su današnji SD-ovci  Komšića nazivali akloholičarem i drugim pogrdnim imenima. Pamtimo šta su izjavljivale “moralne veličine“ Begić i Mešalić  vezano i za SDA i za Bijedićevu stranku.

A danas?

Danas svoju prevrtljivost nazivaju „evoluiranjem“. Oni žele i u Tuzli raditi ono što zajedno sa SDA rade u neustavnoj vladi kantona.

Građani Tuzle i SDP Tuzle nikada neće dopustiti lažnim ljevičarima i „prodanim dušama“ da upravljaju nasim životima i našim gradom. Samo istinska socijaldemokratija i istinske vrijednosti  mogu trajati i uvijek će biti odlika Tuzle i Tuzlaka.

 

Podijeli