gosdp

U prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla održana Programska konvencija Gradske organizacije SDP Tuzla

Sinoć je u prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla održana Programska  konvencija Gradske organizacije SDP Tuzla na promociji Izbornog programa za lokalne izbore 2016.

Na Programskoj konvenciji, između ostalih, govorili su predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, predsjednik Gradske organizacije SDP Tuzla Slađan Ilić i aktuelni gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika Tuzle na lokalnim izborima 2016, Jasmin Imamović.

Prema riječima predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića, Izborni program SDP BiH je odgovor na ključne probleme građana/ki, kako u lokalnim zajednicama, tako i u bh. društvu u cjelini, te je njegova osnovna poruka da svi zajedno možemo izgraditi bolju i pravedniju zemlju.

˝SDP je važan Tuzli, ali je i Tuzla važna za SDP. Mi smo napravili jedan potpuno novi pristup i široko istraživanje među građanima i članovima stranke. Napravili smo okvirni Izborni program za lokalne izbore što nikada prije nismo radili. Tuzla je perjanica socijaldemokratije u BiH. Tvrđava i srce SDP-a. Sasvim je izvjesno da će tako i ostati˝.

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Tuzle Jasmin Imamović istakao je da su vrijednosti Tuzle suštinske vrijednosti Bosne i Hercegovine. ˝SDP brani vrijednosti Tuzle i BiH. Osnovne principe zajedničkog života i jednakopravnosti svih građana bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Branimo principe antifašizma. Branimo zajedničku imovinu svih građana Tuzle koja ima vrijednost preko 900 miliona KM od onih koji je žele pretvoriti u svoju ličnu imovinu. Jasno je ko je krenuo na vrijednosti Tuzle. Jasne su im namjere i dobro ih poznajemo. Građani i mi ćemo odbraniti vrijednosti Tuzle˝, kazao je Imamović.

Gradonačelnik Imamović istakao je rezultate dosadašnjeg rada SDP-ove vlasti u Tuzli, kontinuiran razvoj, izgradnju prepoznatljive Tuzle, očuvanju vrijednosti na kojima počiva i živi grad ali i konkretnih problema koji su postojali, a radom SDP-ove vlasti su riješeni poput rasprodaje javnih preduzeća u vlasništvu svih građana/ki Tuzle.Jedan od primjera jeste Centralno grijanje Tuzla,koje je danas je stabilno preduzeće, vratilo dug i bilježi dobit. Trenutno je to jedno od najstabilnijih preduzeća u Tuzli a takav uspjeh omogućila jeborba 12 godina za poništenje privatizacije. Dokaz je to da SDP neće nikada dopustiti tajkunima da prisvoje imovinu svih građana Tuzle.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Tuzla Slađan Ilić je istakao da je SDP u Tuzli brana svim vidovima nacionalizma i podjela. ˝To je u ovom trenutnku jako bitno ako uzmemo u obzir priču o gradu Mostaru. Pročitajte intervjue gdje su visoki dužnosnici HDZ-a iz Tuzle  rekli da ne odustaju od Općine Soli u Tuzli. Mi u SDP-u to  sigurno nikada nećemo dozvoliti˝, kazao je Ilić i dodao: ˝Ako kažem da su njihovi koalicioni partneri ( SDA) zvanično na sjednici Gradskog vijeća predložili ukidanje 2. oktobra kao Dana Tuzle, onda vam je sve jasno. Mi to nikada nećemo dozvoliti i bićemo jedna brana koja će se suprostaviti nacionalizmu i podjelama Tuzle˝.

Press služba GO SDP Tuzla

Podijeli
Tags:
,