Tuzla sija slobodom, Dragane Čoviću!

SDP BiH kao politička partija je jako visoko iznad prizemne, ustajale i zagušljive nacionalističke retorike koja davi ovaj narod skoro tri decenije i ne pada nam na pamet da padamo u zamku prebrojavanja eritrocita naših građana kao što to čine vladajuće stranke koje godinama dijele naš novac, dijele gradove, dijele funkcije, dijele škole, dijele nas obične građane.
I, ne samo da nas dijele, oni su velemajstori fašizoidne misli i ratnohuškačke politike koju nameću narodima u BiH od vremena osamostaljenja naše države.
Tamo gdje ta politika nikad nije prolazila i gdje je uvijek doživljavala potpuni krah jeste Grad Tuzla, svjetski svijetli primjer multikulture i nevjerovatnog međunacionalnog uvažavanja sa, za nacionaliste, neshvatljivim stepenom tolerancije.
U mraku krtičnjaka promiskuitetnih nazovi političara savršeno uskih vidika, targetiran je Grad koji živi svoj život na najvećem mogućem stepenu međunacionalnog respekta.
Tuzla se zove.
Takvim profilima političara, ovakav Grad je prst u oku. Cilj im je uništiti pravu utvrdu bosanskohercegovačke istine, a to je mogućnost zajedničkog života za koju nam nacionalfašističke stranke, koje su nas potpuno ljudski devalvirale, uporno kažu i lažu da je nemoguće.
Nije Tuzla slučajno odabrana kao cilj za otrovnu strelicu Dragana Čovića i nije prvi put.
Poznata je i uporna ta predizborna strategija i pozicioniranje za predstojeće stranačko pregovaranje.
Poznato je i to da što je upornija to više promaši cilj.
Sudeći po reakcijama svih Tuzlaka i ovog puta su podbacili.
Ne može krtica iz mraka ni nanišaniti albatrosa slobodno raširerih krila.
Ne zna krtica ni šta su krila.
Tuzlaci, ma kako se izjašnjavali, ne opraštaju ovakav vid retorike.
Ne vole slobodarski Tuzlaci kad ih se etiketira, kao što to radi Dragan Čović.
Lete Tuzlaci slobodno, raširenih krila, na visinama gdje se ne čuje nacionalistički poklič i potpuno van dometa pilićarskih praćkica.
NO PASARAN, Dragane.
Ne razumiješ ti to, nažalost.

Podijeli