Sjednica Gradskog odbora SDP BIH Tuzla: Lični interesi pojedinca ne mogu urušiti ideju socijaldemokratije


Pojedinci koji su pokušali narušiti ugled SDP BiH, narušili su svoj ugled, a ugled SDP-a povećali.Brojni članovi SDP-a oduševljeni su činjenicom da smo ih brisali iz evidencije članstva SDP BiH, jedan je od zaključaka nakon održane sjednice.  Gradski odbor SDP BiH Tuzla na održanoj sjednici donio je niz zaključaka koje prenosimo u cjelosti:

– Gradski odbor SDP BiH Tuzla je stabilna i jedinstvena organizacija koja svoje djelovanje bazira na Ustavu BiH, Programu i Statutu SDP BiH, a sve u cilju zaštite interesa svih građana Bosne i Hercegovine  i Tuzle.

– Svi članovi SDP BiH Tuzla djeluju jedinstveno, odlučno i efikasno, u odbrani vrijednosti Bosne i Hercegovine i Tuzle, vrijednosti socijaldemokratije , od zlonamjernog i grubog pokušaja  grupice dojučerašnjih članova, da isporuči Tuzlu i SDP, SDA-u i njihovim satelitima. Oni koji su prevarili svoju partiju, koja im je dala povjerenje da budu na listama, oni koji su se biračima predstavili kao kandidati SDP-a, tako osvojili glasove, a nakon toga okrenuli leđa i SDP-u i biračima, za sva vremena su pročitani, razobličeni i kompromitovani. Nakon što ih je isključio, SDP BiH je postao jači i pouzdaniji.

– Pojedinci koji su pokušali narušiti ugled SDP BiH, narušili su svoj ugled, a ugled SDP-a povećali. Brojno članstvo SDP-a je oduševljeno činjenicom da smo ih brisali iz evidencije članstva SDP BiH.

– GO SDP BiH Tuzla u potpunosti podržava stavove Predsjedništva SDP BiH da se pokrene procedura za zaštitu SDP BiH i birača koji su svoj glas dali SDP BIH, od onih koji su ih prevarili i to povjerenje zloupotrijebili, aktivirajući ugovore koje su potpisali svi partijski zastupnici i poslanici.

– Lični interesi pojedinaca ne mogu urušiti ideju socijaldemokratije niti nanijeti štetu najstarijem političkom subjektu u BiH  Socijaldemokratskoj partiji BiH, naročito ako se ima u vidu da smo mi organizacija koja u BiH ima oko 50 000 članova.

– Svakodnevno uznemiravanje članova SDP BiH Tuzla telefonskim  pozivima, od strane  pojedinaca koji više nisu članovi SDP BiH, smatramo vrlo drskom zloupotrebom otuđene  baze podataka i pokrenut ćemo aktivnosti za zaštitu naših članova i njihovih podataka.

Podijeli