Osuda drskih prijetnji foteljaša SBB i SDA Tuzli i Tuzlacima

Gradski odbor SDP BiH Tuzla osuđuje drske prijetnje SBB i SDA  perjanica Arnauta i Zukića Tuzli i Tuzlacima. Pitamo vas zar vam nije dosta što vlast koju vi predvodite godinama diskriminira Tuzlu i Tuzlake na razne načine.

Nije vam dosta što ste omogućili i ne dozvoljavate da se promijeni diskriminacijska raspodjela javnih prihoda, pa tako jedan stanovnik Sarajeva vrijedi više nego dva stanovnika Tuzle. Zar nije previše što uništavate rudnik Kreka (čistačica u Elektroprivredi ima veću platu od rudara u našem rudniku).

Pitamo vas do kada mislite zabranjivati da se tuzlanska so koristi za bosansko-hercegovačke puteve. ITD… ITD… Malo vam je sve to pa sada prijetite da Tuzla od oktobra neće više biti crvena.

Uklapa se to u vaše prijedloge za ukidanje 2 oktobra, uklapa se to i sa prijedlozima za podjelu Tuzle. Svima je jasno da ste vi i vama slični spremni na sve kako bi ovladali imovinom građana Tuzle. Sve se slaže i uklapa ali ste zaboravili:

 Tuzla i Tuzlaci su jedina istinska prepreka podjeli Bosne i Hercegovine .

Tuzla je od 2. oktobra 1943.god. CRVENA, ANTIFAŠISTIČKA, MULITINACIONALNA, JEDINSTVENA. Tuzla je istinsko biće Bosne i Hercegovine.

Gradski odbor SDP BiH Tuzla i građani Tuzle vam poručuju da će takva biti i nakon oktobra i uvijek.

Podijeli