Nikakvi lični interesi ne smiju biti iznad interesa jedinstvene ljevice u Tuzli

Žao nam je zbog odluke tuzlanskog ogranka Demokratske fronte, u kojoj neće podržati kandidata Socijaldemokratske partije BiH – aktuelnog gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, jer su naše namjere bile krajnje iskrene. Nažalost, u DF-u i dalje više vide protivnike u SDP-u, nego u stvarnim političkim protivnicima iz nacionalnih stranaka, strankama desnice. Međutim, to je njihova odluka.

Također, žao nam je da se nisu izdigli iznad personalnih netrpeljivosti, koje su prisutne pogotovo kod članova SDP-a koji nisu ostvarili svoje ambicije u okviru novih demokratskih procesa i kandidiranja kroz SDP, pa nastoje to sada nametnuti kroz DF. Njima želimo dobro zdravlje i uspjeh u njihovim namjerama da zauzmu odgovarajuće pozicije na izbornim listama.

Mi i dalje ne vidimo u DF-u svoje protivnike. Nama su ključni politički protivnici nacionalne stranke desnice i učinit ćemo sve da Tuzla ostane bastion ljevice i socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini.

Jedinstvo ljevice nikada nije bilo važnije nego je sada, s obzirom da snage koje dijele BiH nastupaju složnije nego ikada. Nikakvi lični interesi ne smiju biti iznad interesa odbrane jedinstva BiH i odbrane jedinstvene Tuzle od onih koji u tajnosti dogovaraju podjelu ovog grada na dvije entičke opštine, kao što to pokušavaju uraditi sa Mostarom.

Podijeli