O nama

Forum mladih Gradske organizacije SDP Tuzla je interesna organizacija mladih u okviru Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Forum mladih je otvoren za sve mlade koji prihvataju Program i Odluku o unutrašnjem organizovanju Foruma. Forum mladih ima za cilj realizaciju širokog spektra raznovrsnih zadataka vezanih za život i rad mladih socijaldemokratske orijentacije u skladu sa Programom SDP BiH i Programom FOM-a, te kulturnim, istorijskim, ekonomskim i političkim posebnostima Bosne i Hercegovine.

Forum mladih okuplja članice i članove radi izgrađivanja, razumijevanja, tolerancije i obrazovanja u cilju izgradnje političke svijesti, predstavlja mlade socijaldemokratske orijentacije prema međunarodnim organizacijama i organizuje i sprovodi aktivnosti koje doprinose jačanju socijaldemokratske ideje u Bosni i Hercegovini.

Forum mladih GO SDP Tuzla je organizator mnogih edukativnih programa, akcija zagovaranja, humanitarnih akcija i aktivan učesnik u mnogobrojnim volonterskim akcijama u Gradu Tuzla i šire.

foto1