“Antifašizam u nama”

Savjet za kulturu Gradske organizacije SDP Tuzla organizovao je danas okrugli sto na temu “Antifašizam u nama”.

Na okruglom stolu govorili/e su Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Dajana Bakić, vijećnica u GV Tuzla i članica UO SABNOR TK, Senad Begović, član Savjeta za kulturu, Nataša Perić, predsjednica Savjeta za kulturu GOSDP Tuzla i Amela Kišić, predsjednica FOM SDP Tuzla i članica UO SABNOR TK.

Na okruglom stolu govorilo se o antifašistickoj tradiciji Tuzle, o aktuelnoj situaciji po pitanju promicanja i zagovaranja vrijednosti antifašizma, zatim AFŽ-u i ulozi žene u NOB-u i u današnjem društvu.

Kroz prezentacije prikazan je antifašistički omladinski aktivizam u BiH, stanje i perspektiva iste, te slijed fašističkih simbola na području BiH, regije, Evrope i svijeta kako bi se reakcijom i trajnim društvenim i političkim angažmanom pravovremeno odgovorilo protiv isticanja i simbola i djelovanja fašistickih i neonacističkih organizacija i pokreta.

Današnji okrugli sto je bio prilika za edukaciju i isticanje opredijeljenosti SDP BiH za njegovanje antifaštičkog naslijeđa ali i antifašističke budućnosti bh. društva.

 

Podijeli